logo

Ineke Baksteen Ineke Baksteen

De sopraan Ineke Baksteen zat als kind op een kinderkoor en volgde pianolessen. Op latere leeftijd is zij verder gegaan met muziek door lid te worden van een oratoriumkoor. Daar werd zij gegrepen door de klassieke zang. Zij zong o.a. bij Bachkoor Holland, Kamerkoor Ars Musica en het Basilius College en werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Roy Goodman en Jan Willem de Vriend.

Zij studeerde aan de Schumann-academie en volgde zanglessen bij Loes Bottemanne, Ingrid Kappelle en Caroline Stam en nam deel aan een masterclass bij Irene Maessen. Op dit moment wordt zij gecoached door Lisette Emmink. Bij Karel Smagge en Erik van Nevel specialiseerde zij zich verder in de oude muziek.

Naast het Carminis Consort is Ineke lid van het dubbelkwartet Cappella Fontana. Zij verleent als soliste haar medewerking aan concerten en cantate- en zangdiensten. Sinds kort is zij gestopt met haar lespraktijk voor kinderen en met haar werk op het servicebureau van de KCZB.
Margareth Iping Margareth Iping

Margareth Iping studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het conservatorium studeerde zij verder o.a. bij Felicity Palmer in Londen

Zij zong bij het Koor van de Nederlandse Opera, het Groot Omroepkoor en het Amsterdams Barokkoor o.l.v. Ton Koopman; zij zong in verschillende theaterproducties en trad enkele jaren op met pianist/entertainer Hans Liberg in diens theatershows.

In 2003 koos zij voor het onderwijs en deed de PABO opleiding. Sinds 2007 is zij als leerkracht en muziekdocent verbonden aan de Kathedrale Koorschool in Utrecht. In 2018 rondde zij haar masterstudie Music Education According to the Kodaly Concept af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
René Slotboom René Slotboom

René Slotboom startte zijn muzikale leven op 7 jarige leeftijd met piano- en vioollessen in Groningen.
Later schakelde hij over op barokviool en viola da gamba bij Martin Sonneveld in Rotterdam. Met 16 jarige leeftijd koos hij voor de strijkinstrumentenbouw, maar ging door met lessen op de viola da gamba bij Paulina van Laarhoven in Den Haag.

René werkte mee aan vele concerten, zowel in kleine bezetting als gambist bij La Sfera Armoniosa, als in grotere orkesten als violonespeler, o.a. in barokorkest Florilegium Musicum.

René is fulltime werkzaam als specialist in de historische strijkinstrumentenbouw.

Tjalling Roosjen Tjalling Roosjen

Tjalling Roosjen speelde al op jeugdige leeftijd piano en kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen. Hij behaalde in 1978 zijn Kerkmuziekbevoegdheden voor orgel en cantoraat. Later volgde hij privé lessen klavecimbel bij Jacques Ogg. Met organist Jean Telder gaf hij decennia lang concerten voor twee orgels of orgel-vierhandig.

Van 1974 tot 2016 werkte hij als cantor-organist in De Open Hof te Soest. Als tenorzanger maakte hij tot begin 2017 deel uit van het vocaal ensemble Basilius College.

Momenteel is hij actief als organist van de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes, is als tenor verbonden van de Vespercantorij van de Nicoläikerk en zingt hij op projectbasis regelmatig in de Domcantorij, beide te Utrecht. Tevens doet hij het nodige bestuurlijk werk op het terrein van de orgelkunst.