logo

Ineke Baksteen Ineke Baksteen

De sopraan Ineke Baksteen zat als kind op een kinderkoor en volgde pianolessen. Op latere leeftijd is zij verder gegaan met muziek door lid te worden van een oratoriumkoor. Daar werd zij gegrepen door de klassieke zang. Zij zong bij diverse koren (waaronder Bachkoor Holland) en werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Roy Goodman en Jan Willem de Vriend.

Zij studeerde aan de Schumann-academie en volgde zanglessen bij Loes Bottemanne, Ingrid Kappelle en Caroline Stam en nam deel aan een masterclass bij Irene Maessen. Op dit moment wordt zij gecoached door Lisette Emmink. Bij Karel Smagge en Erik van Nevel specialiseerde zij zich verder in de oude muziek.

Naast het Carminis Consort is Ineke op dit moment vast verbonden aan het ensemble Basilius College onder leiding van Jeroen Spitteler. Ook heeft zij geregeld gezongen bij Kamerkoor Ars Musica met als dirigent Patrick van der Linden. Zij verleent als soliste haar medewerking aan concerten en cantate- en zangdiensten. Sinds kort is zij gestopt met haar lespraktijk voor kinderen en met haar werk op het servicebureau van de KCZB.
Margareth Iping Margareth Iping

Op 10-jarige leeftijd begon Margareth Iping met dwarsfluit spelen in een harmonieorkest. Later kwam zij met dat instrument op het conservatorium van Amsterdam. Daar maakte zij voor het eerst kennis met vocale muziek en werd gegrepen door de veelzijdigheid daarvan. Zij koos vervolgens voor de zangstudie en studeerde af bij Margreet Honig.

Na het conservatorium studeerde zij verder o.a. bij Felicity Palmer in Londen. Zij zong jarenlang bij het Koor van de Nederlandse Opera, het Groot Omroepkoor en het Amsterdams Barokkoor o.l.v. Ton Koopman; zong in kleinschalige theaterproducties, had een eigen jeugd-muziektheatergroep en trad op met pianist/entertainer Hans Liberg in diens theatershows. De act met de operazangeres is vele malen te zien geweest op de Nederlandse televisie.

In 2003 besloot zij het onderwijs in te gaan, deed de Pabo, specialiseerde zich als dramadocente en is sinds 2007 verbonden aan de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Naast Carminis Consort maakt zij tevens deel uit van het kamerkoor Basilius College.
Juun Voorhoeve Juun Voorhoeve

Na de studie psychologie heeft Juun toch gekozen voor de muziek. Ze heeft de opleiding klassiek gitaar en kamermuziek gevolgd aan het Rotterdams conservatorium en afgesloten met het solodiploma.

Het ‘Nederlands Gitaarduo’ werd opgericht met Erik Otte; het ‘Concours International de guitare en duo’ in Montélimar gewonnen, CD’s gemaakt en veel concerten en masterclasses gegeven in Zuid Afrika, ZO Azië, Canada, Europa en natuurlijk in Nederland.

Vanuit de liefde voor oude muziek is Juun gambalessen gaan nemen bij Paulina van Laarhoven en is inmiddels een gewaardeerd begeleider op de violone en viola da gamba. Daarnaast speelt ze ook barokgitaar. Ze maakt deel uit van het Coprario Consort met Saartje Schrage en Esther Kronenberg, en natuurlijk van het Carminis Consort.

Zie ook www.juunvoorhoeve.nl
Tjalling Roosjen Tjalling Roosjen

Tjalling Roosjen speelde al op jeugdige leeftijd piano en kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen. Hij behaalde in 1978 zijn Kerkmuziekbevoegdheden voor orgel en cantoraat. Later volgde hij privé lessen klavecimbel bij Jacques Ogg. Met organist Jean Telder gaf hij decennia lang concerten voor twee orgels of orgel-vierhandig.

Van 1974 tot 2016 werkte hij onafgebroken als cantor-organist in De Open Hof te Soest. Als tenorzanger maakte hij tot begin 2017 deel uit van het vocaal ensemble Basilius College. Voorts was hij tot begin 2011 werkzaam als psychotherapeut in de GGZ.

Momenteel is hij nog zeer actief als organist en klavecinist van het Carminis Consort, het instrumentaal barokensemble Joffer Bartolotti en en geeft hij orgelconcerten. Als lid van de Werkgroep Zondagmiddagconcerten in De Open Hof tekent hij sinds 1998 voor de programmering en verzorgt een deel van de concerten. Tevens doet hij het nodige bestuurlijk werk op het terrein van de orgelkunst.