logo

Ineke Baksteen Ineke Baksteen

De sopraan Ineke Baksteen zat als kind op een kinderkoor en volgde pianolessen. Op latere leeftijd is zij verder gegaan met muziek door lid te worden van een oratoriumkoor. Daar werd zij gegrepen door de klassieke zang. Zij zong o.a. bij Bachkoor Holland, Kamerkoor Ars Musica en het Basilius College en werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Roy Goodman en Jan Willem de Vriend.

Zij studeerde aan de Schumann-academie en volgde zanglessen bij Loes Bottemanne, Ingrid Kappelle en Caroline Stam en nam deel aan een masterclass bij Irene Maessen. Op dit moment wordt zij gecoached door Lisette Emmink. Bij Karel Smagge en Erik van Nevel specialiseerde zij zich verder in de oude muziek.

Naast het Carminis Consort is Ineke lid van het dubbelkwartet Cappella Fontana. Zij verleent als soliste haar medewerking aan concerten en cantate- en zangdiensten. Sinds kort is zij gestopt met haar lespraktijk voor kinderen en met haar werk op het servicebureau van de KCZB.
Margareth Iping Margareth Iping

Margareth Iping studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het conservatorium studeerde zij verder o.a. bij Felicity Palmer in Londen

Zij zong bij het Koor van de Nederlandse Opera, het Groot Omroepkoor en het Amsterdams Barokkoor o.l.v. Ton Koopman; zij zong in verschillende theaterproducties en trad enkele jaren op met pianist/entertainer Hans Liberg in diens theatershows.

In 2003 koos zij voor het onderwijs en deed de PABO opleiding. Sinds 2007 is zij als leerkracht en muziekdocent verbonden aan de Kathedrale Koorschool in Utrecht. In 2018 rondde zij haar masterstudie Music Education According to the Kodaly Concept af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Juun Voorhoeve Juun Voorhoeve

Na de studie psychologie heeft Juun toch gekozen voor de muziek. Ze heeft de opleiding klassiek gitaar en kamermuziek gevolgd aan het Rotterdams conservatorium en afgesloten met het solodiploma.

Het ‘Nederlands Gitaarduo’ werd opgericht met Erik Otte; het ‘Concours International de guitare en duo’ in Montélimar gewonnen, CD’s gemaakt en veel concerten en masterclasses gegeven in Zuid Afrika, ZO Azië, Canada, Europa en natuurlijk in Nederland.

Vanuit de liefde voor oude muziek is Juun gambalessen gaan nemen bij Paulina van Laarhoven en is inmiddels een gewaardeerd begeleider op de violone en viola da gamba. Daarnaast speelt ze ook barokgitaar. Ze maakt deel uit van het Coprario Consort met Saartje Schrage en Esther Kronenberg, en natuurlijk van het Carminis Consort.

Zie ook www.juunvoorhoeve.nl
Tjalling Roosjen Tjalling Roosjen

Tjalling Roosjen speelde al op jeugdige leeftijd piano en kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen. Hij behaalde in 1978 zijn Kerkmuziekbevoegdheden voor orgel en cantoraat. Later volgde hij privé lessen klavecimbel bij Jacques Ogg. Met organist Jean Telder gaf hij decennia lang concerten voor twee orgels of orgel-vierhandig.

Van 1974 tot 2016 werkte hij als cantor-organist in De Open Hof te Soest. Als tenorzanger maakte hij tot begin 2017 deel uit van het vocaal ensemble Basilius College.

Momenteel is hij actief als organist van de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes en als klavecinist van het Carminis Consort en het instrumentaal barokensemble Joffer Bartolotti. Tevens doet hij het nodige bestuurlijk werk op het terrein van de orgelkunst.